gulasz z kociołka

Węgierski gulasz z kociołka z tofu

Gulasz z kociołka jest znane jako danie, którego oprócz innych składników zawiera główie mięso. Ale my oferujemy jego bardziej lekki wariant – węgierski gulasz z kociołka z tofu. Dzięki zamianie mięsa tofu wędzonym, danie to nie obciąża Państwa trawienia i Państwo będzie się czuło lekko i różnicą co do smaku są prawie nie do poznania.

Węgierski gulasz z kociołka z tofu

Ten przepis na gulasz z kociołka z tofu można wykorzystać w wielu przypadkach. Albo Państwo nie chce użyć mięsa, albo go w tej chwili Państwo nie ma, albo w przypadku kiedy Państwo chce zjeść ze smakiem gulasz z kociołka, i jednocześnie chce Państwo coś lekkie i zdrowe.

Składniki: Sposób przygotowania:
  • 2 szt. TOFU wędzonego
  • 0,5 l wody
  • 250 g pomidorów
  • 150 g papryki trzy kolory
  • 100 g cebuli
  • 300 g ziemniakówpokrojonych w kostkę
  • 10 g czosnku
  • 30 g ketchupu
  • olejoliwkowy
  • 1/2 KL przyprawy do gulaszu
  • 1/2 KL papryki słodkiej
  • 1/2 KL majeranku
  • 1/2 KL kminku
  • mieszanka chili
  • tymianek
  • oregano
  • skrobia z tartych ziemniaków
  • sól
  1. Cebulę usmażymy na oleju, dodamy korzenie (papryka, przyprawa do gulaszu, kminek, chili) razem z ziemniakami, które w tym usmażymy.
  2. Dodamy trochę wody albo wywaru warzywnego, ziemniaki gotujemy do póki będą pół miękkie.
  3. Dodamy TOFU wędzone pokrojone w kostkę, czosnek, zioła i zostawimy wrzeć.
  4. Potem dodamy paprykę i pomidory pokrojone w kostkę i gotujemy podczas kolejnych pięć minut.
  5. Pod koniec możemy dodać trochę przecieru pomidorowego i zagęścić skrobią z tartego ziemniaku zgodnie z potrzebą.

gulasz z kociołka z tofu

Życzymy smacznego i mamy nadzieje, że nasz węgierski gulasz z kociołka z tofu będzie Państwu naprawdę smakował.

Menu Title