Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /nfsmnt/hosting1_2/e/f/eff61b65-3b8b-4c20-8eda-897da0ec543c/latwe-przepisy.pl/web/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /nfsmnt/hosting1_2/e/f/eff61b65-3b8b-4c20-8eda-897da0ec543c/latwe-przepisy.pl/web/wp-includes/plugin.php on line 600
Mleko migdałowe – sposób przygotowania - ŁATWE PRZEPISYŁATWE PRZEPISY
mleko migdałowe

Mleko migdałowe – sposób przygotowania

Mleko migdałowe to jeden ze smacznych i zdrowych zastępników mleka krowiego. Mleko migdałowe mogą spożywać osoby uczulone na gluten, białko mleka krowiego i nietolerujące laktozy.

Mleko migdałowe

Przygotowanie mleka zajmuje naprawdę zaledwie kilka minut, wyłączając uprzednie przygotowanie migdałów. Tak przygotowane mleko smakuje i dzieciom i dorosłym.

UHT mlieko model biely vrchnak12112014

Składniki: Przygotowanie:
  • 150 g migdałów w skórce
  • 2 łyżki miodu
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 250-300 ml mleka sojowego
  • 150 ml zimnej wody
  • kilka kostek lodu

 

 

  1. Migdały namoczyć w 100 ml zimnej wody i odstawić na około 1,5 godziny.
  2. Rozmiksować migdały z wodą i miodem w blenderze kielichowym, do smaku dodać cynamonu.
  3. Do wysokich szklanek wrzucić kostki lodu (lub skruszony lód), zalać migdałowym napojem, do pełna dolać sojowego mleka.
  4. Z wierzchu posypać delikatnie cynamonem, pić przez słomkę.

mleko migdałowe

Migdały a zdrowie:

  • zawierają wapń, żelazo, magnez, kwas foliowy, witaminy z grupy B, witaminę E
  • mają pozytywny wpływ na system nerwowy
  • obniżają poziom cholesterolu
  • wzmacniają żyły

Życzymy smacznego!

Menu Title