Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /nfsmnt/hosting1_2/e/f/eff61b65-3b8b-4c20-8eda-897da0ec543c/latwe-przepisy.pl/web/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /nfsmnt/hosting1_2/e/f/eff61b65-3b8b-4c20-8eda-897da0ec543c/latwe-przepisy.pl/web/wp-includes/plugin.php on line 600
Brownies bez mleka i jajek - ŁATWE PRZEPISYŁATWE PRZEPISY
brownies

Brownies bez mleka i jajek

Najgenialniejsze rozwiązania to najprostsze rozwiązania. Dzisiejszy przepis to sposób na to, jak w bardzo prosty sposób, w jednej misce, bez miksera i w kilka minut przygotować sławne czekoladowe brownies. W przepisie nie ma jajek, ani mleka krowiego. Wystarczy tylko wymieszać wszystkie składniki, a następnie wylać surowe ciasto na blachę. Kto się skusi?

Brownies bez mleka i jajek

Czekoladowe brownies można dowolnie modyfikować. Jeśli preferujesz czysto czekoladowe smaki, nie zmieniaj w naszym przepisie nic. Ciasto wzbogacą jednak dodatki siekanych orzechów laskowych, migdałów lub maliny czy jagód rozsypanych na cieście na chwilę przed włożeniem go do piekarnika.

 

Składniki: Przygotowanie:

 

  1. Wszystkie suche składniki umieścić w większym naczyniu. Całość dokładnie wymieszać.
  2. Następnie dolać olej, napój sojowy, esencję waniliową i drewnianą łyżką wszystko dokładnie wymieszać do uzyskania gładkiej jednorodnej masy.
  3. Kwadratową blachę o wymiarach 20x20cm wyłożyć papierem do pieczenia. Surowe ciasto na brownies wylać na przygotowaną blachę.
  4. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Każdy piekarnik piecze trochę inaczej, dlatego należy skontrolować stan ciasta już po 25 minutach pieczenia. Wystarczy wbić w ciasto dłużą wykałaczkę, jeśli zostaje na niej surowe ciasto, należy je jeszcze przez chwilę piec.
  5. Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia, następnie wyjąć z blaszki i pokroić na kwadraty.
  6. Prawidłowo upieczone brownies jest z wierzchu chrupiące, popękane, a w środku zwarte i mokre.

brownies

Czekoladowe brownies będzie Wam „smakować” już w czasie pieczenia. Po kuchni rozniesie się zniewalający zapach gorącej czekolady. Aż trudno się doczekać, kiedy ciasto będzie gotowe.

Polecamy również brownies w kombinacji z lodami, np. domowymi lodami owocowymi. Przepis można znaleźć tu: Domowe lody owocowe bez jajek i mleka. Jeśli lubisz desery na bazie czekolady, polecamy inne alternatywne przepisy z czekoladą.

 

 

 

ciasto z brzoskwiniami

Desery & kolacje

Menu Title